Cam on Wheels (COW)

https://www.nsgk.nl/actueel/nieuws/bericht/?bericht=88

NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, ontvangt 473.000 euro van de VriendenLoterij voor het project “Cam on Wheels”. Kinderen en jongeren  met een ernstige spraak en/ taalstoornis kunnen hier aan de slag met film, om samen te werken met andere jongeren (met en zonder een beperking).

Dankzij deze schenking kunnen de jongeren zich binnen het project ‘Cam On Wheels’ ontwikkelen tot bijvoorbeeld filmmaker, regisseur, verslaggever, cameraman/vrouw, editor en meer. Door een opleidings-werk-ontmoetingsplek te creëren. Film is een toegankelijk middel voor dagelijkse communicatie en biedt de mogelijkheid om creatief verhalen te vertellen met behulp van beeld. Cam On Wheels biedt jongeren de mogelijkheid om hun visuele talenten verder te ontwikkelen en te professionaliseren, en deze in te zetten in een beroep. Zo krijgen ze de kans om zich niet alleen te uiten maar ook om gelijkwaardig mee te draaien in de maatschappij.

Cam on Wheels gaat nauw samenwerken met onder andere het Nederlands Filmfonds en het Instituut voor Beeld en Geluid. Bij deze en andere partners kunnen de jongeren werkervaring opdoen. Dit stimuleert tegelijk de filmsector om de toegankelijkheid voor mensen met een beperking te vergroten. Mascha Legel is bedenker, initiatiefnemer en projectleider van Cam On Wheels. Zij wordt met haar project gesteund door NSGK.

De projecten die NSGK ondersteunt dragen bij aan een toegankelijker samenleving, positieve beeldvorming en een versterkt zelfvertrouwen van kinderen en jongeren met een beperking.